SAIRAALAN MONET KASVOT

SAIRAALAN MONET KASVOT

Nyt kun tänne meidän pääkonttorin kotikaupunkiin rakennetaan kokonaan uutta sairaalakorttelia, niin mietimme tässä iltapäiväkahvilla, kuinka monenlaisia ihmisiä sairaalassa on töissä, asiakkaina tai vierailemassa.

Uuteen sairaalaan tulee iso määrä osastoja ensiavusta synnytysosastoon ja päiväkirurgiaan. Kaikilla näillä osastoilla on päivittäin satoja ihmisiä, jotka altistuvat tai tuovat mukanaan erilaisia hiukkasia tai bakteereita. Eniten ilman kaikille epäpuhtauksille altistuvat tietenkin potilaat. Sairaalabakteeri on viheliäinen vastus, jota vastaan taistellaan jatkuvasti.

Sairaalan työntekijät kuitenkin viettävät myös pitkiä aikoja työpaikallaan, jossa potilaat ja vierailevat ihmiset tulevat hyvinkin erilaisista olosuhteista. Vaikka itse sairaala ei kärsi sisäilmanongelmista, niin kuinka paljon sisään tulevat ihmiset tuovat tullessaan erilaisia epäpuhtauksia? Kuinka paljon ihmiset kantavat vaatteissaan ja tavaroissaan sellaisia epäpuhtauksia, jotka aiheuttavat muille epämiellyttäviä oireita tai ovat vakavasti sairaille jopa vaarallisia?

Ilmanpuhdistin ei ole pelkästään sisäilmaongelmien helpottamista varten. Se voi olla myös ensiavussa, jossa se eliminoi epäpuhtauksia potilaiden lisäksi työntekijöiden työolojen turvaamiseksi. Tai tehohoidon osastoilla, jossa pienikin ylimääräinen bakteeri väärässä paikassa voi viedä ihmishengen.

Työntekijöiden pukeutumistilat keräävät useista eri olosuhteista tulleiden ihmisten tavarat pieneen tilaan, niin näiden tilojen sisäilman puhdistaminen varmasti lisäisi työturvallisuutta sekä työntekijöiden että potilaiden näkökulmasta katsottuna. Mahdolliset epäpuhtaudet eivät leviä sairaalan sisälle eikä myöskään toisten kotiin, kun hän saa vaihtaa vaatteensa puhtaassa tilassa.

Ilmanpuhdistin mielletään liian usein vain sisäilmaongelmiin. Se voi hienosti toimia myös ennaltaehkäisevästi ja työturvallisuutta parantavasti.