OLYMPIAHUUMAA

OLYMPIAHUUMAA

 

Talviolympialaiset on juuri nyt Etelä- Koreassa täydessä käynnissä. Urheilijat ovat tähdänneet näiden viikkojen aikana käytäviin kisoihin edellisistä olympialaisista lähtien, 4 pitkää vuotta. On lukemattomia harjoituskertoja, käsittämätön määrä toistoja ja kilometrejä, testejä, lihashuoltoa, maitohappoa ja pahaa oloa.

Kisoihin valitut urheilijat tekevät kaikkensa välttääkseen viime hetken sairastumista. Veisihän meille tavallinen flunssa heiltä vuosien työn, ei absoluuttisella huipulla monikaan voi saavuttaa mitaleita puolikuntoisena.

Olympiakylästä medioihin levinneet kuvat eivät mitenkään mairittele urheilijoiden asumisoloja. Lisäksi norovirus-epidemia ei mitenkään lisännyt luottoa siihen, että viritetyt huippu- urheilijat säilyisivät terveinä, vaikka kuinka välttelisivät vaaranpaikkoja ja huolehtisivat lähes hysteerisesti omasta käsihygieniastaan.

Pieni lisä muutenkin valtavaan tavaramäärään, joka täältä Suomesta on Etelä- Koreaan raahattu, olisi ollut ilmanpuhdistin. Töpseli seinään ja ainakin oma huone olisi ollut tautivapaa turvasatama. Pieni asia, jota ei huomaa ellei tule kipeäksi juuri silloin, kun neljän vuoden työn hedelmät poimitaan.

Tsemppiä Suomalaiset! Olette paikkanne hurjalla työllä ansainneet!