Kuljetus ja Muutto O. Jylhä Oy luottaa Airocide-teknologiaan

Kuljetus ja Muutto O. Jylhä Oy kasvaa uuden teknologian ja Saksaan rakennetun terminaalin siivittämänä.

 Olavi Jylhän vuonna 1961 perustama Kuljetus ja Muutto O. Jylhä Oy on harpannut vuosien aikana ison loikan ulkomaille. Alkuvuosina muuttoihin keskittyneen yrityksen liikevaihdosta vain muutama prosentti koostuu nykyään muuttokuljetuksista.

Yrityksen toiminnasta suurimman osan kattavat lämpösäädellyt kasvi- ja elintarvikekuljetukset. Päivittäistä liikennöintiä suuntautuu Hollantiin, Belgiaan, Saksaan ja Tanskaan. Nopeasti pilaantuvat tuotteet ja pitkät välimatkat ovat vaikea yhtälö, ja ensiarvoisen tärkeää on Jylhän mukaan ollut herkkyys teknologian kehittymiselle.

Esimerkki konkreettisesta hyödystä on etänä säädettävä perävaunujen lämpötilan seurantajärjestelmä, jonka yritys otti käyttöönsä kaksi vuotta sitten ensimmäisenä kuljetusliikkeenä Suomessa. Sen jälkeen peräkärryihin on sijoitettu myös Airocide-ilmanpuhdistuslaitteet, jotka lisäävät tuotteiden myyntiaikaa ja pienentävät hävikkiä.

Kuljetusten seuraaminen ei jää lastin valvomiseen, sillä teknologiaa hyödynnetään myös tarkasteltaessa kuljettajien ajotapoja. Yritys tarjoaa työntekijöilleen vuosittain ajotunteja, jotka keskittyvät taloudelliseen ajamiseen.

Tällä hetkellä yrityksellä on käytössä noin 75 lämpösäädeltyä perävaunua, ja taloudellisuus korostuu myös kaluston hankinnassa.

Lue koko juttu: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/muuttokuormat-vaihtuivat-kansainvaliseen-kauppaan/pyEr8Rpn

Lähde: Kauppalehti, 17.10.2017